Mattchem Topbanner

Eindelijk in Nederland!

Wat is Matt Chem ?

Matt Chem is opgericht in 1983 in Frankrijk.  Zij begonnen met de productie en distributie van producten voor industriŽel onderhoud.

De laatste tien jaar heeft het bedrijf de Matt Chem Marine lijn ontwikkeld in haar laboratoria, die voldoen aan de ISO 9001 standaard.

 

Lees verder...

 

INTERESSANT !

 

FUEL TREATMENT

Brandstof bestaat uit Koolwaterstof verbindingen, hierin ontbreekt het aan zuurstof en water. BacteriŽn en Schimmels kunnen hier NIET in leven. Waarom is de brandstof in de tank dan toch vervuild ?


Lees waarom...

PARTNER

 

Bezoek onze partner website

Corrosion-Control Europe importeert en levert geavanceerde onderhoudsmiddelen voor industrie, scheepvaart, luchtvaart en transport


Matt Chem en duurzame ontwikkeling

Niet alles is wat het lijkt!

Sinds 1983 ontwikkelt Matt Chem onderhoudsproducten en concepten voor industriŽle- en scheepvaart toepassingen.

De oplossingen aangeboden door Matt Chem zijn geheel conform aan de eisen die door de verschillende EU regels en wetten worden gesteld. Vooral de regels aangaande afbreekbaarheid en eco toxiciteit vereisen een rigoureuze selectie van de grondstoffen die door Matt Chem worden gebruikt voor productie.
Zo voldoen de verschillende oppervlakte actieve stoffen (tensio-actieven) die worden gebruikt in onze middelen geheel aan de nieuw toe te passen EU reguleringen betreffende oplosmiddelen en hun biologische afbreekbaarheid.

logos (59K) Het spreekt voor zich dat Matt Chem zich bezighoudt met het toekomstige effect van haar producten op het milieu. Wij zijn dan ook steeds bezig met het minimaliseren van enig gevolg voor flora en fauna. Tevens zorgt Matt Chem voor de noodzakelijke informatie voor consumenten aangaande gebruik, doseringen en verdunningen van haar producten, zowel ter bescherming van de gebruiker als ook de natuur.

Daarom zal Matt Chem zich ook niet bezigen met reclame slogans als "100% groen",
"100% ecologisch", "100% afbreekbaar", 100% natuurlijk"ÖÖÖ..
Inderdaad, op z'n minst verwarrend.

Het is erg belangrijk zulke marketing uitlatingen te nuanceren en te verduidelijken op te voorkomen dat de klant verkeerde conclusies trekt.

Zo wordt bijvoorbeeld bij de aanduiding "100% afbreekbaar" nooit vermeld of dit nu slaat op het product zelf of slechts op 100% van de tensio-actieve stoffen.

Een ander voorbeeld: de indicatie "100% natuurlijk" kan ook tot verwarring leiden. Men moet immers weten of de grondstoffen in een "eco-label" product gebaseerd zijn op minerale olie of niet, Of dat oppervlakte actieve stoffen van plantaardige oorsprong niet chemisch zijn veranderd. Deze "eco-labels" kunnen voor de klant dus misleidend zijn.

Verder is het erg belangrijk te weten of plantaardige producten niet net zo slecht zijn voor flora en fauna als een synthetisch middel. Uiteindelijk hangt het van de dosering af!!!
Wij zullen een voorbeeld geven:
95% alcohol is erg giftig, terwijl 40% alcohol verteerbaar is en afbreekbaar in de natuur. (bv. Cognac en Calvados) Ook belangrijk om te weten: Grondstoffen van plantaardige oorsprong kunnen meestal niet direct in een product worden toegepast. De moleculen moeten eerst worden onttrokken, gescheiden en gemodificeerd worden, hetzij door chemische, hetzij door biochemische reacties.

Als wordt aangeduid dat een product 90% afbreekbaar is, betekent dit niet dat de resterende 10% onafbreekbaar is. Afbreekbaarheid wordt gemeten dmv. Tests, al dan niet in aanwezigheid van zuurstof gedurende een aantal dagen, Gedefinieerd door de voorschriften van de EU omtrent oplosmiddelen.

Tenslotte moet niet vergeten worden dat een bewering op het etiket van "90% afbreekbaar" ook slechts kan betekenen dat het product voor 90% uit water bestaat !

 

 

MATT CHEM Marine wordt in Nederland vertegenwoordigd door Corrosion-Control Europe Tel. : 0485 372286 - Fax : 084 8316201
Email Corrosion-Control Europe | Alle rechten voorbehouden | Copyright ģ 2008 Corrosion-Control Europe